Primul site de internet

Cateva consideratii generale de la care putem pleca sa construim un site de internet ca o unealta indispensabila pentru o afacere in ziua de azi.

Laptop 01
Laptop 02

Site-ul de internet este echivalentul digital al unui magazin fizic

Iti recomand sa faci lucrurile dupa ce le-ai gandit, nu din instinct si nu pe repede-inainte. Timpul costa bani pentru toti, inclusiv pentru tine. Gandeste lucrurile pe termen lung ca sa poti sa ai o crestere sanatoasa si constanta. Daca acum gresesti vei fi nevoit peste 1 an sa refaci site-ul si asta inseamna alti bani. Este o treaba simpla sa refaci 2-3 pagini sau sa inlocuiesti 10 imagini de produse peste 6 luni dar este complicat si costisitor financiar sa investesti acum intr-o platforma de care nu ai nevoie si te costa mentenanta lunara o gramada de bani sau actualizarile dureaza mult timp sau o interventie costa enorm. Scaleaza... incepe de jos cu lucruri simple si dezvolta in timp investind proportional cu obtinerea profitului.

Sa incepem cu partea tehnica acum: nume de domeniu, gazduirea pe server si dezvoltarea web a site-ului.

Nume Domeniu:adica www.repar-masini.ro sau www.vandtelefoane.ro sau www.muzeulfoto.ro si tot asa. Recomandarea este ca numele de domeniu sa contina macar un cuvant cheie al afacerii tale.
Gazduirea pe server sau hostingul: pe scurt, site-ul nostru trebuie montat/instalat/gazduit pe un server conectat le internet (un calculator performant care ruleaza un anumit soft si permite ca site-ul tau sa se afiseze in reteua internet).
Dezvoltarea web a site-ului sau web design: este partea in care imaginile si textul care le pui tu la dispozitia programatorului/designerului web care vor fi structurate intr-un framework web pentru a crea website-ul.

Domeniile web pot avea peste 1000 de tipuri de extensii. La noi in tara cea mai folosita este extensia .RO dar daca tie iti place alta extensie de genul .COM, .Net, .ORG, .EU, .SHOP, etc. se poate achizitiona; evident ca exista extensii care au si niste obligativitati la achizitie. Aceste domenii sunt administrate de firme specializate care se numesc Registrar iar noi suntem doar intermediari care le achizitionam de la ei.
In Romania domeniile .RO sunt administrate de ICI Bucuresti (RoTLD) si se achizitioneaza pe multiplu perioada de 12 luni la pretul de 12 Euro+Tva/domeniu.
Numele de domeniu trebuie ales cu atentie deoarece el va aparea pe toate materialele de promovare si publicitare cale le vei face pentru firma; gandeste-te ca daca dupa 12 luni schmbi numele de domeniu atunci vei pierde toti banii care i-ai bagat in materialele publicitare care le-ai facut pana acum pe care apare primul nume de domeniu.

Cu gazduirea pe server este mai simplu, in sensul ca poti avea azi un furnizor si daca peste 12 luni nu-ti mai convine il poti schimba fara probleme. Pur si simplu muti/migrezi site-ul, schimbi DNS-urile si gata, sperand sa nu apara erori - depinde de platforma utilizata la crearea site-ului dar si de versiunile software ale sistemului de hosting de la noul furnizor.

Caseta informatii

  • Categorie Servicii WEB
  • Serviciul Creare Website
  • Articol actualizat 07 iunie, 2023
  • Alte articole index BLOG
  • Vreau Website