Marketing Digital

Analistii prevad ca sectorul global de publicitate si marketing digital va ajunge la peste 700 miliarde de dolari pana in 2026, click-urile si anunturile grafice - vizualurile - fiind printre cele mai dominante forme.

Marketing Digital

Marketingul digital inseamna utilizarea canalelor digitale, cum ar fi motoarele de cautare, retelele sociale, e-mailul, aplicatiile mobile si site-urile web, pentru a promova un produs sau serviciu.

🎯 In 1896, Marconi Guglielmo a devenit primul om care a demonstrat o transmitere publica a semnalelor fara fir cand a inventat radioul. Desi ar fi nevoie de inca zece ani pentru ca radioul sa ajunga la publicul larg, cu siguranta nu le-a luat mult timp creatorilor sa realizeze ca l-ar putea folosi pentru a vinde lucruri.
Prima transmisie live a fost de la un spectacol de opera la Met, si ghiciti ce au facut oamenii dupa aceasta?
Au cumparat bilete la spectacol si asa s-a nascut marketingul digital!

Optimizare Website - informatia sa fie permanent la zi, optimizeaza-l SEO, adauga permanent informatie atat content text cat si vizualuri, creeaza backlinkuri pentru a mari traficul si scorul MOZ referitor la Domain Authority, verifica cat de rapid se incarca pe dispozitivele mobile.

Campanie organica - daca vrei ca firma ta sa aiba succes si sa se mentina in Top 3 firme din domeniul in care iti desfasori activitatea economica atunci va trebui sa desfasori actiuni in mod regulat, simple, pe termen lung; actiunile simple dar realizate dupa un plan stabil te vor mentine pe o curba ascendenta a succesului timp indelungat iar ceea ce faci in plus contra-cost iti vor da boost pentru maximizarea succesului. Actiuni: orice postare in Social media cu link catre un landingpage, orice comunicat de presa cu link catre website-ul tau, orice PDF distribuit online, orice infografic, orice materiale publicitare tiparite si distribuite la un eveniment, orice produse promotionale distribuite la un JobShop care iti pot trimite pe website vizitatori care creeaza astfel un trafi direct si organic, etc. Incepe chiar azi daca activitatea ta de promovare este ZERO deoarece din experienta noastra iti trebuie 18 luni ca sa ajungi in Top 7 iar ca sa ajungi in TOP 3 poate dura si 36 luni, asta depinde si de domeniul in care activezi - cat de apriga este concurenta ta.

Campaniile platite de tip PPC este bine sa le faci prin rotatie, pentru fiecare canal pe care iti propui sa-l abordezi. De exemplu: in ianuarie facem campanie pe Facebook, in februarie pe Linkedin, in martie pe Instagram si tot asa; se face un audit pe rezultate si se fac optimizari reluand campania pe canalul unde am obtinut rezultate mai bune.

Email marketing-ul este o forma de marketing direct, integreaza strategii si tactici folosite pentru a crea si distribui continut prin e-mailuri cu scopul de a crea o conexiune intre brand-ul companiei si clienti ori pentru a trimite oferte promotionale si materiale publicitare.