Building your first website

How to Your first Website, basics for success.

Laptop 01
Img 2

The website is the digital equivalent of a physical store

I recommend that you do things after you have thought them through, not by instinct and not on the spur of the moment. Time costs money for everyone, including you. Think about things in the long term so that you can have a healthy and constant growth. If you make a mistake now, you will have to redo the site in 1 year and that means more money. It's a simple job to redo 2-3 pages or replace 10 product images in 6 months, but it's complicated and financially expensive to invest now in a platform you don't need and the monthly maintenance costs you a lot of money or the updates take time a lot of time or an intervention costs a lot. Scale... start from the bottom with simple things and develop over time by investing proportionally to obtaining profit.

Let's start with the technical part now: domain name, hosting on the server and web development of the site.

Nume Domeniu:adica www.repar-masini.ro sau www.vandtelefoane.ro sau www.muzeulfoto.ro si tot asa. Recomandarea este ca numele de domeniu sa contina macar un cuvant cheie al afacerii tale.
Gazduirea pe server sau hostingul: pe scurt, site-ul nostru trebuie montat/instalat/gazduit pe un server conectat le internet (un calculator performant care ruleaza un anumit soft si permite ca site-ul tau sa se afiseze in reteua internet).
Dezvoltarea web a site-ului sau web design: este partea in care imaginile si textul care le pui tu la dispozitia programatorului/designerului web care vor fi structurate intr-un framework web pentru a crea website-ul.

Domeniile web pot avea peste 1000 de tipuri de extensii. La noi in tara cea mai folosita este extensia .RO dar daca tie iti place alta extensie de genul .COM, .Net, .ORG, .EU, .SHOP, etc. se poate achizitiona; evident ca exista extensii care au si niste obligativitati la achizitie. Aceste domenii sunt administrate de firme specializate care se numesc Registrar iar noi suntem doar intermediari care le achizitionam de la ei.
In Romania domeniile .RO sunt administrate de ICI Bucuresti (RoTLD) si se achizitioneaza pe multiplu perioada de 12 luni la pretul de 12 Euro+Tva/domeniu.
Numele de domeniu trebuie ales cu atentie deoarece el va aparea pe toate materialele de promovare si publicitare cale le vei face pentru firma; gandeste-te ca daca dupa 12 luni schmbi numele de domeniu atunci vei pierde toti banii care i-ai bagat in materialele publicitare care le-ai facut pana acum pe care apare primul nume de domeniu.

Cu gazduirea pe server este mai simplu, in sensul ca poti avea azi un furnizor si daca peste 12 luni nu-ti mai convine il poti schimba fara probleme. Pur si simplu muti/migrezi site-ul, schimbi DNS-urile si gata, sperand sa nu apara erori - depinde de platforma utilizata la crearea site-ului dar si de versiunile software ale sistemului de hosting de la noul furnizor.

Caseta informatii

  • Categorie Servicii WEB
  • Serviciul Creare Website
  • Articol actualizat 07 iunie, 2023
  • Alte articole index BLOG
  • Vreau Website